Maak je MSP bedrijf meer winstgevend

Gratis demo

Bekijk hoe Computicate Business Automation uw MSP meer winstgevend kan maken.

Meer winstgevend

De weg naar meer winstgevendheid
Laat je MSP groeien met goede automatisering en beter inzicht. Het Managed Service model is een prachtig model. Immers, door stevig in te zetten op goede inrichting en beheer zijn zeer hoge marges realiseerbaar, waarbij de marge sturing dus in uw handen ligt.
Om dat te bereiken is echter wel de juiste informatie nodig. Bijvoorbeeld over welke apparatuur of welk onderdeel van het netwerk de meeste storingen geeft bij een klant (en dus het meeste kost). Ook komt het vaak voor dat bepaalde klanten veel omzet brengen maar dat ze eigenlijk verliesgevend blijken te zijn zodra alle data voorhanden is.

Maak je onzichtbare beheerkosten zichtbaar
Vang niet alleen de totale tijd die je engineers maandelijks aan beheer kwijt zijn, maar weet exact hoeveel er van deze tijd aan welke klant wordt besteed.
Krijg grip op uren lekkage in je organisatie en ontdek welke klanten een leuke omzet brengen maar onderaan de streep eigenlijk verliesgevend zijn.

<<< Fact >>>
Gemiddeld besteden MSP’s 30% van hun tijd aan beheer in hun RMM systeem waarbij niet inzichtelijk is hoeveel van die tijd aan welke klant wordt besteed.

Computicate verplaatst het oplossen van RMM alerts naar één centrale plek en registreert automatisch de bestede tijd op elk alert ticket, waardoor je altijd de beheertijd per klant inzichtelijk hebt.

Laat je werkplekbeheer en administratie geautomatiseerd met elkaar samenwerken.
Beheer je facturatie en contracten voor Managed Services in 1 systeem. Bij elke wijziging in de beheersituatie bij een klant wil je dat de administratie hiervan op de hoogte is. Met Computicate match je dit proces automatisch. Voorkom het scenario ‘we hebben een nieuwe werkplek met RMM agent uitgerold, maar er wordt niet betaald voor het beheer omdat iemand is vergeten de wijziging door te geven.’

Laat wat je beheert uitbetalen / Behoud de controle over wat je beheert
Bij het uitrollen van je RMM agent komt veel kijken; het beheer, policies uitrollen, checks uitvoeren en je moet de licenties afrekenen bij de RMM-leverancier. Je investeert tijd en maakt kosten, aan de andere kant wil je ook betaald worden. Heb controle over hoeveel devices je beheert en hoeveel devices in het contract zijn opgenomen. Laat je engineers geen werk doen waar niet voor wordt betaald of nog erger, zonder dat er een contract aan verbonden is.

Bespaar tijd met RMM & contract data integratie in tickets
Je RMM systeem weet precies wat er bij een klant in beheer is, maar als de software waar jouw primaire bedrijfsproces op draait hier niet mee praat, profiteer je niet van de data in je RMM systeem. Daarnaast bevat je contract-database informatie over de diensten die je klant afneemt en welk serviceniveau daarbij hoort. Met de RMM & contract data integratie in onze ticketmodule krijgen jouw engineers alle data automatisch gepresenteerd om de klant optimaal te ondersteunen. Daardoor is er geen afhankelijkheid meer van parate kennis van medewerkers bij het classificeren van tickets.

Kijk nooit meer om naar prijsafspraken
Prijsafspraken zijn in een groeiende MSP soms lastig: ze worden vergeten of verkeerd vastgelegd en voor je het weet heb je te maken met allerlei correcties. Leg daarom prijsafspraken op detailniveau vast in Computicate zodat ze automatisch worden toegepast op het moment dat dit nodig is.

De long run: tevreden klanten, betere business
De beste business strategie; een tevreden klant. Help je klant sneller en accurater en lever waar de klant voor betaalt waardoor de klanttevredenheid omhoog gaat. Hogere klanttevredenheid leidt tot een betere naam, positieve reviews, mond-tot-mond reclame, de gunfactor, sterke positie, etc., etc..